Blogăreală

Adormit de mormăielile cu iz didactic ale preşedintelui, de starea de leşin a politicienilor (care-şi revin doar pe măsură ce sunt aduşi la DNA), de vară, de toate, am neglijat acest blog ceva vreme. Dar o declaraţie de ieri a ex-premierului Ponta m-a făcut să reacţionez: acesta a zis că pur şi simplu n-a izbutit să facă nici un metru de autostradă între Ardeal şi restul ţării (de fapt, invers!), fiindcă a fost ameninţat cu puşcăria! Mai mult, omul susţine că nici un premier n-a făcut acest lucru, cam din aceleaşi motive. Vasăzică, cineva ne sapă exact acolo unde ne doare!

Trec rapid in revistă premierii — cel puţin, atât cât îmi aduc aminte: Petre Roman avea pe cap mormanul de fiare vechi reprezentat de industrie, nici vorbă să-l doară de drumuri; Văcă se gândea la finanţe (da’ nu uit că, întrebat odată de ce n-a intervenit în nu-ştiu-ce situaţie gravă, a spus sec: “N-am putut”, fără să explice şi cine l-a împidicat); ăla cu voce de şmirghel, Stolo, era prea ocupat cu afacerile personale; Isărescu…, asta-i culmea, ce treabă avea el cu drumurile?!; Ciorbea avea pe cap minerii, apoi frecuşurile politice, aşa că iese din discuţie; Radu Vasile făcea poezele, apoi a murit, deci n-o să aflăm vreodată ce şi cum; Năstase a încercat ceva, da’ nu prea i-a ieşit (cică a avut nişte condiţionări de la americani); Tăriceanu se contra cu Băsescu; Boc nu se contra, dar nu făcea nimic fără Băse, deci el n-are nici o răspundere; Ponta zice c-a vrut, dar n-a putut; Cioloş nici nu vrea, nici nu poate. Hm…

Să mergem mai sus, la preşedinţi: nea Nelu o vreme s-a ocupat de crearea unui partid de-a stânga lui şi de perfecţionarea englezei, apoi de alte chestii, la fel de importante; Constantinescu n-avea ce face, el a fost înfrânt de servicii; Băsescu, marele combinator, era împotriva tuturor, deci şi a autostrăzilor. Ăsta de-acum nu contează. Atunci?!

În timpul ăsta, francezii de la Renault tot ameninţă că pleacă fiindcă n-au pe unde să-şi care maşinile, nemţii n-au mai făcut o uzină din acelaşi motiv, ăia de la Ford ţipă şi ei, politicienii promit peste tot, toţi se declară minţiţi de politicieni, se fac planuri, master-planuri, se trimit la şefii UE, dar degeaba. Dacă ce-a zis Ponta e adevărat, înseamnă că cineva din ţară ori de aiurea, sau toţi la un loc, ne sapă în ce-avem mai sfânt — unitatea României. Dar văd că nimeni nu zice nimic, deşi spusele lui Ponta ar trebui să fie subiect urgent de discuţii în CSAT şi, categoric, de măsuri pe loc. Numai că tipii au alte griji acuma.

Şi-atunci, ce mă trezesc eu vorbind?! Mai ales că-i vară, sezon de concedii şi vacanţe, de reduceri la biscuiţi crocanţi şi articole de plajă. Citesc undeva că pentru azi se anunţă, din nou, Apocalipsa. Bloga-mi-aş…

Leave a Reply

Arhive